Wie zijn wij?

fotoAls journalisten in wording houden wij van weinig les en veel praktijk. Het nieuws ligt nu eenmaal op straat. Dat geldt niet alleen voor onze uitvalsbasis Tilburg, waar onze school zich vestigt, maar ook voor steden in het buitenland. Daarom schrijven wij, Philip Schotte (20) en Paul Heuts (18),  een week lang vanuit het Zuid-Europese Porto. Het Buitenlandproject, een periode op onze school, verwacht van ons dat we een van onze journalistieke meesterwerkjes gaan maken, maar dan – hoe kan het ook anders – in het buitenland.

Vanaf woensdag 11 juni bevinden wij ons in Porto. Strand, port, gekleurde huisjes en gastvrije mensen. Een waar toeristisch paradijs. In 2001 werd de stad uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Wie zou daar nu niet willen wonen?

Het antwoord op die vraag is verrassend: een groeiende groep mensen verlaat Porto voor het buitenland en andere delen van Portugal. Dat is opvallend: waarom zoeken deze mensen hun geluk elders? Wij zitten niet in de Portugese havenstad om op het strand te genieten van een glas port. Wij zijn in Porto om te onderzoeken of Porto eigenlijk nog wel leeft, of dat de stad langzaam verandert in een spookstad.

Met onze hoofdvraag ‘Verandert Porto in een spookstad of niet?’ proberen we meer duidelijkheid te scheppen over de situatie rond deze snel veranderende stad.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s