‘The Porto Crisis’

Als journalisten in wording houden wij van weinig les en veel praktijk. Het nieuws ligt nu eenmaal op straat. Dat geldt niet alleen voor onze uitvalsbasis Tilburg, waar onze school zich vestigt, maar ook voor steden in het buitenland. Daarom vertrekken wij, Philip Schotte (20) en Paul Heuts (18),  volgende week naar het buitenland. Het Buitenlandproject, een periode op onze school, verwacht van ons dat we een van onze journalistieke meesterwerkjes gaan maken, maar dan – hoe kan het ook anders – in het buitenland.

We vertrekken op woensdag 11 juni naar het pittoreske Porto. Strand, port, gekleurde huisjes en gastvrije mensen. Een waar toeristisch paradijs. In 2001 werd de stad uitgeroepen tot Cultuurstad van Europa. Wie zou daar nu niet willen wonen?

Het antwoord op die vraag is verrassend: een groeiende groep mensen vertrekt van Porto naar het platteland. Dat is opvallend, interessant: waarom vertrekken deze mensen? Wij gaan niet naar de Portugese havenstad om op het strand te genieten van een glas port. Wij gaan naar Porto om te onderzoeken of Porto eigenlijk nog wel leeft, of dat de stad langzaam veranderd in een spookstad.

Met onze hoofdvraag ‘Verandert Porto in een spookstad of niet?’ gaan wij proberen meer duidelijkheid te scheppen in de situatie rond deze snel veranderende stad.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s